Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A fanzin egy olyan magazin, amit rajongók írnak, rajongóknak

Aki fanzint olvas, olyan nézőpontból tájékozódik, amivel nem találkozhat a kereskedelmi magazinokban, hiszen a fanzinek alapja nem a tőke, hanem az a szenvedély, ami a témakörrel való első találkozáskor kialakult bizsergő érzés lenyomataként hosszú évek múltán is cselekvésre késztet. Ezeket a kiadványokat éppen ezért nem a hirdetések működtetik, hanem a feltétlen elszántság, és a nehézségekkel szembeni dacban megedződött hit abban, hogy valami képviseletében működik. Voltaképp ez a közvetlenség teszi a fanzineket igazán értékessé.

Mindemellett egy rajongói magazin egyfajta állásfoglalás is: szembe megy a szokásos trendekkel, hisz a nyomtatott formátum varázslatában. Ezeket a lapokat, legyenek akár irodalomi, képzőművészeti, politikai, vagy esetünkben zenei témájúak, a hagyományos értékekhez való ragaszkodás teszi naggyá. Élményként éljük meg a lemezek grafikáiban való elmélyedést, a dalszövegek értelmezését, vagy éppen a nyomtatott sajtó példányainak lapozgatását.

Ha ezzel te is így vagy, a Burning Sun neked szól.

A Burning Sun-t (az azonos című Helloween dal után) 2015-ben hoztam létre azzal a céllal, hogy olyan metal zenekarokról tudósítsak benne, amelyekről csak ritkán hallanál. Noha a magazin jellegéből adódóan többnyire kevésbé ismert csapatokra, és a régivágású – old school – műfajokra szorítkozik (heavy, speed, power, thrash metal), valójában minden fémzene rajongóhoz szól. A hétköznapok által emelt falakon túltekintő, izgalmas felfedezésekre szólító jelmondatom ugyanis a következő: Ismerd meg az új kedvenceid!

- Papi Zoltán
a Burning Sun szerkesztője